Dynamic Meditations-NL

Dynamische Meditaties  :


De Meditatie is een techniek om te komen tot Meditatie. Deze staat van meditatie is dezelfde voor iedereen, maar de techniek om hiertoe te komen kan verschillen. Het gaat erom je eigen weg te vinden, de techniek te vinden die jou bevalt en die jij graag doet.

Voor mij persoonlijk hebben de Dynamische Meditaties me geholpen grote stappen te maken richting innerlijke rust, zonder andere techieken te verwerpen of te veroordelen. 


Veel technieken zijn gebaseerd op stilte en inactiviteit.

Zelf ervaarde ik dat het vrij eenvoudig is te gaan zitten en te mediteren in stilte, als ik al ontspannen ben. Maar als ik thuis kwam na een erg intense, drukke dag, was dit totaal onmogelijk. Mijn 'brains' en Ego waren zo actief : duizend gedachten en emoties ... ik was als bezeten ;-)


Voor Osho (een Guru uit India - www.osho.com), waren de stille meditaties perfect aangepast in de tijd van Budhha, omdat het wereldbeeld totaal anders was. De maatschappij was niet zo hectische als ze nu is.  De geest (mind)en ego waren niet dominant. 

Daarom heeft Osho zelf meditatie-technieken ontwikkeld die aangepast zijn aan de huidige maatschappij.


Het principe van Dynamische Meditaties :

De meditaties starten met fases van intense activiteit. Je hebt zelf vast al gemerkt dat als je erg intens met iets bezig bent je je niet aan het denken bent aan andere dingen (Bvb dat je nog naar het containerpark moet, of dat je geen boter meer in huis hebt, ...° 

Je bent volledig geabsorbeerd in de activiteit. Dus in plaats van te verdwalen in gedachten, voel je je ganse lichaam dankzij deze intense activiteit.

Deze dynamische fases worden gevolgd door een rustige, weining of niet-actieve fase. Deze abrupte verandering van intense actief naar niet-actief, zorgt ervoor dat je de innerlijk stilte kan smaken ... een diepe innerlijke rust en stilte. Stilte wil hier niet zeggen 'de afwezigheid van geluid ' ... maar diepe innerlijke rust en ontspanning, binnenin.


Na enkele sessies, dagen, weken, wordt de geest meer en meer vredig, niet alleen gedurende de meditaties, maar ook tijdens het actieve leven. Meditatie wordt een levenswijze. Je kan dus in meditatie zijn, terwijl je je vlug vlug klaarmaakt om op tijd te zijn.


Deze formule is een grote hulp voor mij. Om mijn 'monkey-mind', die me volledig domineerde tot rust te brengen. Ik 'dacht' het leven, in plaats van het Leven te leven. Dus het is een techniek die me veel bijbrengt.

Het is zeker zo dat op een bepaalt moment de dynamsche fases niet meer nodig zijn, ttz eens de mentale activiteit haar plaats terugvindt. 

De geest is een 'goddelijke' creatie en onontbeerlijk, maar het is niet de Essentie van ons Zijn. De mentale activiteit werd, eeuw na eeuw meer belangrijk, en het is gekomen tot een punt waar vele mensen niet meer beseffen dat ze niet die mentale activiteit zijn ! Het gaat erom de geest terug zijn plaats te geven en het te gebruiken indien nodig. Een stofzuiger is erg handig bij het schoonmaken, maar veel minder om soep te mixen. Als ik naar een prachtige zonsondergang kijk, kan mijn geest komen aandraven met : ohhh kijk eens hoe mooi, oohhh, rood, geel, organje .... heb je dat gezien ? ... ik ga een foto maken !. Maar een andere ervaring kan zijn ... gewoon dit prachtige beeld te observeren, in diepe innerlijke Stilte en rust.Je te laten raken door de magie van de natuur ... de spiegel van onze eigen Magie.

 


Mijn werkwijze is zoals steeds je te leiden naar je autonomie. Je hebt alles binnenin. Ik kan je technieken aanleren, vragen beantwoorden, maar het gaat erom dat jij je vleugels stilaan opent.


Het is ook mijn ervaring dat mediatie erg veel helpt in het genezen van emotionele wondes. Meditatie gaat hand in hand met psycho-therapie.


Heart on Healing


a new approach for the actual society

Contact 


Email: bert.leyn@heart-on-healing.be

Tel : +32 (0)477 70 00 69

Adresse : Hinnestraat 10, 8550 Zwevegem